Welkom op de website van SmesH !

 

SmesH is een blaasband uit Lieshout die is gestart in 1997. De term blaasband is niet uit de lucht gegrepen, want daarmee willen we aangeven dat we een blaaskapel zijn die zich echt richt op een repertoire van popmuziek.

Inmiddels bestaat onze groep uit ruim twintig jonge/jongvoelende en enthousiaste muzikanten, die speelplezier en gezelligheid hoog in het vaandel hebben staan. Stabiele basis vormt de ritmesectie, met grote trom, rijdend drumstel en de unieke percussie-rollator. En de ervaren blazerssectie bestaat uit trompetten, schuiftrombones, saxofoons, baritons en sousafoons.

Stuk voor stuk zijn we muzikanten die het beste in onszelf willen bovenhalen. Dus niet kiezen voor de makkelijkste muzikale weg, maar voor de mooiste of meest swingende oplossing. Alle arrangementen zijn dan ook gemaakt door eigen leden, en daardoor helemaal toegespitst op onze bezetting. En dat heeft geleid tot een repertoire waarin het ene moment de hardrock van AC/DC voorbij komt, maar het andere moment net zo goed een Duitse schlager, een nederpop-klassieker van Borsato of een ska-hit van Madness. Kortom, een zeer gevarieerde verzameling van bekende popmuziek.

Gevarieerd zijn ook onze optredens. Hoofdzakelijk op blaaskapellenfestivals en evenementen in Nederland, maar bijvoorbeeld ook op de Wijnfeesten in Duitsland en op een braderie met tienduizenden bezoekers in Frankrijk. Check onze agenda om te zien waar we binnenkort spelen, of kijk in ons foto- en video-archief voor beelden van eerdere optredens.

SmesH boeken voor een optreden, of op zoek naar meer informatie? Neem dan contact met ons op (zie contactgegevens hieronder) of stuur een mailtje naar info@smesh.nl.

-----

Bezoek ons ook eens op facebook voor meer nieuws, foto's en onzin.